Dakkapellen

Met een dakkapel maakt u van uw stoffige zolder een extra speel/slaap/hobbykamer. Wat veel mensen vaak over het hoofd zien is dat een dakkapel ook in grote mate het aanzien van uw huis bepaalt. Zowel van binnen als van buiten. Het is dus van belang om ook aan de vormgeving te denken. Prefab dakkapellen worden in grote aantallen gemaakt waardoor er niet per huis rekening gehouden kan worden met alle wensen zoals materialen en afmetingen tot op de minimeter nauwkeurig. Handy Work maakt een dakkapel op maat, passend bij de uitstraling van uw woning, zodat er naast meer ruimte ook een meerwaarde ontstaat.

Vergunning nodig voor een dakkapel ?
Belangrijk is waar u de dakkapel wilt plaatsen. In de regel geldt dat alles wat grenst aan openbaar toegankelijk gebied (weg of groen), zoals de voorkant en bij hoekwoningen de zijkant van de woning, een grotere invloed heeft op de directe omgeving dan bouwwerken die aan de achterkant worden gebouwd.

Voor het plaatsen van een dakkapel op het voorgevel dakvlak of een naar de openbare ruimte gekeerde zijgevel moet dus bijna altijd een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Op het achtergevel dakvlak en een niet naar de openbare ruimte gekeerde zijgevel mag vaak wel vergunningsvrij gebouwd worden, afhankelijk van een aantal criteria.

Contact
Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om u te informeren over de mogelijkheden. U kunt ons bereiken op 06-53782355.
Wij staan voor u klaar !

dakkapel dakkapel binnen